Povraćaj robe i politika privatnosti

Povraćaj robe

Obaveštavamo Vas da se prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.livenoposudje.rs smatra prodajom na daljinu.

Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija u roku od 14 dana od dana prijema robe, bez navođenja razloga i dodantih troškova, osim direktnih troškova povraćaja robe.

Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od kupovine proizvoda pozivanjem na broj 065 3321 315 i obavestenjem o istom, o odustanku od kupovine proizvoda u roku od 14 dana od kada je roba dospela u državu potrošača, odnosno trećeg lica koje je odredio potrošač a koje nije prevoznik.

Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je pozvao broj i obavestio Gasko d.o.o za odustanak.

Po isteku roka od 14 dana od dana kada je obavestio Gasko d.o.o, proizvod se više ne može vratiti.

Moguće je vratiti samo proizvode koji su nekorišćeni i neoštećeni, pri čemu se mora priložiti i originalni račun.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen.

Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost.

Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema informacije o reklamaciji proizvoda.

Opšti uslovi

Potvrdom porudžbine od strane kupca, ista postaje neopoziva.

Prodavac ima obavezu da poručene proizvode isporuči ispravne i u navedenom predviđenom roku.

U slučaju bilo kakvih izmena, prodavac je dužan da obavesti kupca bilo kojim dostupnim metodom komunikacije koje je kupac ostavio.

Sve eventualne izmene, osim onih po pitanju isporuke, ne odnose se na potvrđene porudžbine.

U slučaju neusklađenosti cena isporuke, navedenih u našoj Internet prodavnici, sa cenama kurirske službe, o izmenama ćete biti obavešteni prilikom potvrde porudžbine.

Izjava o odricanju odgovornosti Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

Ukoliko proizvod koji ste kupili odstupa od podataka koji su navedeni na sajtu, proizvod možete vratiti u nekorišćenom stanju sa pripadajućom dokumentacijom, a mi ćemo Vam vratiti novac.

Cene proizvoda

Cene proizvoda su izražene u dinarima i uključuju PDV u iznosu od 20%.

Proizvodi su podložni promeni cena sve do potvrde kupovine.

Gasko d.o.o garantuje cenu na dan kupovine, bez obzira na eventulanu promenu cene pre izvršene isporuke.

Troškovi dostave se posebno naplaćuju i zavise od mase paketa a ne od mesta dostave.

Cena isporuke je uvek dodata na krajnem koraku i jasno je prikazana u ukupnoj ceni porudžbine.

Garancija kvaliteta

Gasko d.o.o garantuje za kvalitet svih proizvoda i odgovaraju podacima navedenim u Internet prodavnici.

Prilikom isporuke dužnost prodavca i kupca je da izvrše pregled proizvoda i ukoliko postoje mehanička oštećenja, prodavac je u obavezi da zameni proizvod novim i dostavi ga kupcu.

Saglasnost i promene uslova

Korišćenje on-line kanala prodaje Gasko d.o.o podrazumeva saglasnost kupaca sa svim navedenim na ovoj stranici naše web prezentacije.

Gasko d.o.o je u obavezi da se pridržava svega navedenog, a eventualne izmene postojećih uslova postaju važeće tek nakon objavljivanja na ovoj strani naše Internet prodavnice.

Privatnost ličnih podataka

Da bismo uspešno obradili Vašu narudžbinu potrebni su nam Vaše ime i prezime, adresa, e-mail i telefon. Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da Vam potvrdimo narudžbenicu, da Vas obavestimo o trenutnom statusu iste kao i da Vam isporučimo željenu robu.

U ime Gasko d.o.o obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca.

Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge, stoga korišćenje naših servisa podrazumeva saglasnost korisnika da mu šaljemo e-mail i sms obaveštenja.

Rok čuvanja i upotrebe prikupljenih podataka je trajno, osim u slučaju povlačenja saglasnosti, kada se podaci u celosti brišu.

Podatke mogu unositi, pristupati im i obrađivati ih samo lica koja imaju ovlašćenje za takve aktivnosti.

Pristup podacima koji su uneti ručno i koji se čuvaju na papiru imaju samo lica koja imaju ovlašćenje za pristup tim podacima.

Svi zaposleni Gasko d.o.o odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Korisnik razume i slaže se sa činjenicom da bezbedonosni integritet i privatnost njegovih podataka ne može biti 100% garantovana.

Pored navedenih prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posećuju.

Te podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naše stranice i omogućili Vam jednostavnije korišćenje, kao i sigurniju i udobniju kupovinu.

Obavezujemo se da prikupljene podatke ne koristimo ni u koje druge svrhe.

Hvala Vam na ukazanom poverenju!