Hrskava pileća prsa u Livenom tiganju

 hrskava piletina Liveno posuđe Gasko

Hrskava sočna piletina pripremljena u Livenom tiganju 

Svi volimo hrskavu piletinu, ali na žalost nije je lako napraviti. Predlažemo brzi hrskavi način za koji se nadamo da će vam se dopasti ❤️

Brzina pripreme odgovara situaciji:" Jede mi se nešto hrskavo za večeru a nemam tri života da ovaj jedan provedem pored šporeta" 😁

SASTOJCI

Pileća prsa

PRIPREMA

Pileća prsa posoliti i pobiberiti obe strane.

U Liveni tiganj sipati maslinovo ulje (oko 3 kašičice).
Ravnomerno rasporediti ulje po tiganju, kako piletina ne bi zagorela.
Zagrejati ringlu na srednjoj temperaturi dok ne bude spremna za pečenje.

Ubacite piletinu u tiganj, zatim
6-7 min peći samo jednu stranu.
*Ne pomerati piletinu kako bi se napravila ukusna hrskava korica ( ukoliko je budete pomerali nećete dobiti hrskavu koricu.)

Nakon 6-7 min okrenite piletinu na drugu stranu i pecite još 6-7min.
Najvažnije u celom procesu jeste vreme pečenja obe strane i temperatura koja mora biti 74 stepena.

SET TRI LIVENA TIGANJA


Objavljujemo sve vaše recepte ❤️

Sve vaše recepte/komentare/sugestije objavljujemo kroz 48h ❤️