Hrskava pileća prsa u Livenom tiganju
Hrskava sočna piletina pripremljena u Livenom tiganju
Svi volimo hrskavu piletinu, ali na žalost nije je lako napraviti. Predlažemo brzi hrskavi način za koji se nadamo da će vam se dopasti ❤️
Brzina pripreme odgovara situaciji:" Jede mi se nešto hrskavo za večeru a nemam tri života da ovaj jedan provedem pored šporeta" 😁
SASTOJCI
Pileća prsa
PRIPREMA
Pileća prsa posoliti i pobiberiti obe strane.
U Liveni tiganj sipati maslinovo ulje (oko 3 kašičice).
Ravnomerno rasporediti ulje po tiganju, kako piletina ne bi zagorela.
Zagrejati ringlu na srednjoj temperaturi dok ne bude spremna za pečenje.
Ubacite piletinu u tiganj, zatim
6-7 min peći samo jednu stranu.
*Ne pomerati piletinu kako bi se napravila ukusna hrskava korica ( ukoliko je budete pomerali nećete dobiti hrskavu koricu.)
Nakon 6-7 min okrenite piletinu na drugu stranu i pecite još 6-7min.
Najvažnije u celom procesu jeste vreme pečenja obe strane i temperatura koja mora biti 74 stepena.
Objavljujemo sve vaše recepte ❤️