Pica u tiganju 🍕

 

 Pronašli smo drugačiji recept za picu u tiganju i nadamo se da će vam se dopasti❤️

Ponekad ne moramo bacati novac na naručenu picu, 1000 dinara + 30min dostava (za ovo vreme je možete napraviti sami 😊). Super stvar kad pravite picu kod kuće što znate šta ste stavili, testo je domaće a ukus pice🍕🍕🍕 u Livenom tiganju će ostaviti utisak na sve ukućane. Nemojte ih navikavati tražiće vam stalno 😉

Brzina pripreme odgovara situaciji:

"Baš me briga da bacam pare, vikend je imam malo više vremena "😀 

Dodajte priloge po sistemu: 'Šta imam u frižideru' .🍅🌶️🧀🥓

Predlog: pikantna kobasica (kulen) , luk, paprika i mnogo sira 😋

Sastojci za dve osobe

  • ulje: 2 kašike
  • so: 2 prstohvata
  • suvi kvasac: 2 kašičice
  • mleko: 1 šolja
  • brašno: 2 šolje
  • šećer: 2 kašike

 

Priprema

Testo
U vanglici / posudi pomešati:
2 šolje brašna
2 kašičice suvog kvasca
2 kašike šećera
i dva prstohvata soli.
Dodati šolju toplog mleka i mesiti testo nekih 6 minuta.

Zatim dodati 2 kašike ulja i mesite dok ga testo ne upije.
Kada se sve lepo umesi dodati još malo ulja i sjediniti sa testom. Ostaviti testo da nadođe na toplom mestu.

Testo podeliti na dva dela.
Prvu polovinu razviti u Livenom tiganju, gornju stranu lagano je izbockati viljuškom.
Prvo zapeći izbockanu stranu u tiganju, zatim okrenuti i namazati drugu stranu paradajz sosom i dodati priloge po ukusu.

Pokriti poklopcem i pržiti na laganoj vatri nekih 12 do 15 minuta.
Kad je prva pica gotova, sve ponoviti sa drugom polovinom testa.


Objavljujemo sve vaše recepte ❤️

Sve vaše recepte/komentare/sugestije objavljujemo kroz 48h ❤️