Brze Kremenadle sa sočnim sosom
Ukusne i sočne kremenadle sa sosom
Možete ih poslužiti uz grilovano povrće ili pire krompir a i uz pirinač idu savršeno, kada sos prelijete preko njega. (Opciono, zavisi od situacije 🤪)
Brzina pripreme odgovara situaciji: 'Umorna sam došla s' posla' 🤪
SASTOJCI
- 4 kremenadle
- 80 ml + 1 kašika, jabukovog sirćeta
- 3 kašike soja sosa
- 3 čena belog luka
- 1-1/2 kašičica gustina
PRIPREMA
Staviti Liveni tiganj da se zagreje dok pripremate sos.
SosU činiju pomešati beli luk (sitno iseckan), 80 ml jabukovog sirćeta i soja sos.
Kremenadle
U Livenom tiganju 26cm, propržiti kremenadle, na srednjoj vatri, dok sa obe strane ne porumene.
Predhodno pripremljenom smesom preliti kremenadle.
Kada provri, smanjiti vatru, poklopiti i ostavite da se krčka, na srednjoj temperaturi od 7 do 9 minuta.
U šolji/činiji/tacni pomešati :
jednu kašičicu sirćeta sa
jednom i po kašičicom gustina zatim pomešanu smesu dodati u tiganj.
Pojačati vatru i sačekati da provri. Mešati dok se sos ne zgusne, 1-3 minuta, otprilike.
Služite toplo. Ne brinite biće toplo i ako ukućani kasne na ručak. 😉
Liveni tiganj 🍳 zadržava toplotu dugo nakon gašenja ringle.
Objavljujemo sve vaše recepte ❤️