Brze Kremenadle sa sočnim sosom

Ukusne i sočne kremenadle sa sosom 

Možete ih poslužiti uz grilovano povrće ili pire krompir a i uz pirinač idu savršeno, kada sos prelijete preko njega. (Opciono, zavisi od situacije 🤪) 

Brzina pripreme odgovara situaciji: 'Umorna sam došla s' posla' 🤪

SASTOJCI

  • 4 kremenadle
  • 80 ml + 1 kašika, jabukovog sirćeta
  • 3 kašike soja sosa
  • 3 čena belog luka
  • 1-1/2 kašičica gustina

PRIPREMA

Staviti Liveni tiganj da se zagreje dok pripremate sos. 

Sos

U činiju pomešati beli luk (sitno iseckan), 80 ml jabukovog sirćeta i soja sos.

Kremenadle
U Livenom tiganju 26cm, propržiti kremenadle, na srednjoj vatri, dok sa obe strane ne porumene.

Predhodno pripremljenom smesom preliti kremenadle.

Kada provri, smanjiti vatru, poklopiti i ostavite da se krčka, na srednjoj temperaturi od 7 do 9 minuta. 

U šolji/činiji/tacni pomešati :
jednu kašičicu sirćeta sa
jednom i po kašičicom gustina zatim pomešanu smesu dodati u tiganj.

Pojačati vatru i sačekati da provri. Mešati dok se sos ne zgusne, 1-3 minuta, otprilike.

Služite toplo. Ne brinite biće toplo i ako ukućani kasne na ručak. 😉
Liveni tiganj 🍳 zadržava toplotu dugo nakon gašenja ringle. 

SET TRI LIVENA TIGANJA


Objavljujemo sve vaše recepte ❤️

Sve vaše recepte/komentare/sugestije objavljujemo kroz 48h ❤️