Grilovano povrće u grill tiganju 🍳

Grilovano povrće liveno Posuđe Gasko

Saveti za savršeno grilovanje povrća 

Za razliku od kuvanja, prženja i pečenja u rerni grilovanjem u gril tiganju povrće 🍆🌶️ zadržava sve vitamine i minerale. Idealno za vreme posta i dijete.

  1. Povrće iseći na komade jednake veličine kako bi se jednako izgrilovalo sa obe strane.
  2. ❤️
  3. Svi komadi treba da budu jednake debljine, ne više od 2 cm.
  4. ❤️
  5. Povrće potopiti u hladnu vodu na 30 minuta pre grilovanja. Da se ne bi lepilo za podlogu, povrće premazati maslinovim uljem. Ovakav način pripreme povrća je veoma zdrav i brz jer se povrće neće grilovati dugo. 
  6. ❤️
  7. Povrće poređati u gril tiganju tako da može da "diše", ukoliko je nabacano neće moći da se ravnomerno izgriluje. 

SASTOJCI

  •  1-2 plavi patlidzan (ako je manji 2 kom.)🍆
  • 2 crvene paprike🌶️🌶️
  • 1 -2 tikvica (ako je manja 2 kom.)
  • ulje (najbolje maslinovo)
  • sir (po ukusu, ako je post može biljni) 🧀
  • mirodjija
  • sok od pola limuna🍋
  • Zacin: biber, morska-so (po ukusu) 
Grilovani patlidzan gril tiganj liveno Posuđe Gasko

PRIPREMA

Tikvice iseći na debljinu od prilike 1.5 cm. Kada se izvade iz vode premazati uljem i grilovat sa obe strane.

Plavi patlidžan iseći po dužini (manji) ili na krugove (ako imate veći patlidžan). Kada se izvadi iz vode premazati uljem i grilovati sa obe strane.

Paprike iseći po dužini,  premazati (maslinovim) uljem i grilovati sa obe strane.

Sok od pola limuna poprskati preko povrća i dodati so i biber po ukusu.

Gril tiganj premazati kasikom ulja, povrće poređati tako da može da diše kako bi se ravnomerno grilovalo. Pre svake ture povrća premazati Gril tiganj kašikom ulja.

Kada je grilovano povrce gotovo poredjati na tanjir, posuti mirodjijom i rendanim sirom 😋

Predlog : Grilovana piletina❤️

Grilovana piletina u gril tiganju Gasko liveno posuđe

Objavljujemo sve vaše recepte ❤️

Sve vaše recepte/komentare/sugestije objavljujemo kroz 48h ❤️